[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Jelon e-trade AB driver e-handelsbutiker inom mode och accessoarer

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Calzessa.com

På vår e-handel Calzessa finner du nylonstrumpor, stay-ups, strumpbyxor och sockor för både vardag och fest, dessutom ett brett utbud av underkläder, gördlar och höfthållare. Ett av världens största sortiment med varor från över 50 märken.

Besök calzessa.com
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Zessa Apparel

Modet närmast kroppen. Zessa är vårt egen märke för sensuella underkläder. Handplockade kollektioner med exklusiva och prisvärda underkläder för en mer spännande vardag.

Läs med på zessa.se
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Croisette Beachwear

Strandkläder för bad och sol inspirerade av de eleganta stränderna längs franska rivieran. Första kollektionen presenterades våren 2020.

Läs mer på croisette-beachwear.com
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Features_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_PostCarousel_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”OffTheShelf_Divider_Widget”][/siteorigin_widget]

Om vägen till Jelon e-trade

SFQ (Strumpor För Qvinnor) startades i oktober 2003 av Mats Ingelborn i ett försök att se om det fanns ett intresse för ”riktiga damstrumpor” i Sverige.

– Jag hade vid några tillfällen under 90-talet försökt hitta snygga traditionella nylonstrumpor i centrala Stockholm men det var näst intill omöjligt, berättar Mats. Om och när jag väl fann en butik som sålde så fanns där kanske bara ett märke eller ett fåtal färger och storlekar och till priser som inte medgav några frekventa presenter till damen.

Efter ett par år i London flyttade Mats hem till Stockholm igen och med några av de kontakter han fått i England byggdes www.SFQ.se sakta upp och publicerades på internet i oktober 2003 helt utan marknadsföring och ekonomisk uppbackning.

– Det var helt fantastiskt, fortsätter Mats. Den första beställningen kom in efter bara någon dag. Jag har aldrig sätt något liknande tidigare och jag har jobbat med internet sedan 1995.

I början hade SFQ knappt 50 artiklar i sortimentet och ett minimalt eget lager. I princip alla varor togs endast hem på beställning medan man idag har 100% av de varor som omsätts varje vecka på eget lager. Beställningarna har stadigt ökat i mängd men inte alltid i omfattning, Mats fortsätter:
– Vår hittills enskilt största beställning av en privatperson gjordes faktiskt första julen. Den var på över 14.000 kr och betalades kontant. En helt underbar dag! Idag står ”stamkunder” för ca 1/3 av alla beställningar och jag hoppas de märker att vi anstränger oss lite extra för just dem.

När vi beslutade att etablera oss utomlands så tog vi namnet Calzessa (som vi innan bara använt för våra egna strumpor). Namnet Calzessa kommer av det italienska ordet för strumpor, calze, och prinsessa.

Den första webbsajten drevs av en enskild firma men efter något år flyttades verksamheten över till det aktiebolag som idag heter Jelon e-trade AB. Grundaren Mats Ingelborn är fortfarande aktiv och majoritetsägare (via bolaget Lejonel AB). Dessutom har Åsa Grönlund och Sara Öhman (båda styrelseledamöter) aktieposter.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_SocialMediaButtons_Widget”][/siteorigin_widget]